Mini browarProducent minibrowarów

Jako producent minibrowaru oferujemy Klientom urządzenie określane jako minibrowar restauracyjny. To dość nowe urządzenie, które świetnie sprawdza się pod kątem ekonomicznym. Ze względu na rosnącą konkurencję firmy działające jako restauracje, puby lub hotele powinny przyciągać czymś więcej, niż dobrą kuchnią. Klienci lubią nowoczesne, unikalne rozwiązania, a takim z pewnością jest minibrowar restauracyjny.

Goście odwiedzający Państwa lokal z pewnością docenią to urządzenie, ponieważ pozwala ono warzyć piwo na oczach Klientów. Jeżeli nie mają Państwo możliwości finansowych, aby zakupić browar restauracyjny, lub brakuje miejsca w lokalu na jego zainstalowanie, wybór minibrowaru jest najlepszą opcją. Dostępne w naszej ofercie instalacje umożliwiają produkcję wszelakich gatunków piwa przy zdecydowanie mniejszym nakładzie inwestycyjnym. Minibrowar wyróżnia się wydajnością na poziomie od 500 do nawet 4000 litrów piwa na miesiąc.

 

Montaż minibrowaru

Każdemu Klientowi, który zdecyduje się na zakup minibrowaru, oferujemy usługi montażowe. Instalacja minibrowaru nie zajmuje wiele czasu. Wszystkie elementy można podłączyć w zaledwie 1 dzień. Urządzenie to wymaga wolnej powierzchni o wymiarach 1,5 x 3 x 2,5 metra. Co więcej, cała instalacja potrzebuje jedynie przyłączenia do zimnej wody, odwodnienia liniowego oraz instalacji elektrycznej. W związku z tym montaż minibrowaru nie jest zbyt skomplikowany.

Urządzenia dostępne w naszej ofercie są ciekawą alternatywą dla innych, większych instalacji służących do produkcji piwa w lokalach gastronomicznych. Przy czym zakup i instalacja minibrowaru jest znacznie tańsza.

 

Kadzie do warzenia piwa

Oferta naszej firmy obejmuje również stalowe kadzie do warzenia piwa. Pozwalają one na uzyskanie wyjątkowego trunku w sposób tradycyjny. W ofercie mamy przede wszystkim otwarte kadzie fermentacyjne, jednak nasi Klienci mogą wybrać również zbiorniki leżakowe.

Produkcja piwa w otwartych kadziach fermentacyjnych ma kilka zalet. Przede wszystkim proces ten przebiega powoli. To sprawia, że piwo ma dużo czasu na głęboką fermentację, co wpływa na jego jakość, smak i aromat. Stosowanie kadzi do warzenia piwa pozwala również na zbieranie gorzkiej piany luźnych, martwych drożdży, jakie znajdują się na powierzchni sfermentowanego piwa. Dzięki temu pianka nie wpada do młodego piwa i nie wpływa negatywnie na jego smak.

Korzystanie z otwartych kadzi ma też korzyści marketingowe. Browary używające takich zbiorników fermentacyjnych mogą prezentować Klientom i Gościom trunek na różnych etapach produkcji. Dzięki temu każdy miłośnik piwa odwiedzający browar może poczuć wiele ciekawych zapachów, a także podziwiać pianę o rozmaitej strukturze i kolorze.

 


Chcą Państwo produkować własne piwo?
Zapraszamy do kontaktu!

Czytaj więcej